BAYRAK

turkiye-bayragi-hareketli-resim-0007

FLAŞ YAZI GEÇİDİ

Yel Değirmeni

1761 Yılında yapılmış bu değirmen Achim Şehrinin Mühlenstrasse No:65 adresinde ve bir müze olarak sergilenmektedir.
Auf Bitten der Eingesessenen der Kirchspiele Achim und Daverden genehmigte Hans Christoph Graf Königsmarck, Gouverneur der schwedischen Krone, 1651 auf dem Geestrücken an der Wesermarsch den Bau einer Bockwindmühle. 1692 „verheuerte“ der Enkel des Grafen die Mühle an den bisherigen Müller Hermann Meyer, 1710 kaufte dieser sie. 1761 wurde sie Eigentum der Müllerfamilie Weidenhöfer, die statt der Bockwindmühle den heutigen 29 m hohen Galerieholländer mit zwei Stockwerken und reetgedecktem Turm erbaute. Die Familie besaß die Mühle bis 1936 und verpachtete sie. 1865 beantragte der Zimmermann Johann Schröder die Konzession für ein Dampfsägewerk mit zwei Mahlgängen. Die Konzession enthielt die Bedingung, dass er jeweils nur auf einer der Mühlen mahlen durfte; für die Erweiterung der Mahlbefugnis habe er 2 Taler in die Reichskasse zu zahlen.1910 wurde das Segeltuch auf den Flügeln durch verstellbare Jalousien ersetzt, 1912 löste eine Windrose die Steertsteuerung ab. Später wurde die Mühle mit einem Elektromotor ausgerüstet. Bis 1965 arbeitete die Mühle mit drei Schrot-, einem Graupen-, einem Grützgang sowie einem Walzenstuhl. Seit 1969 steht sie als Museumsmühle in der Obhut des Vereins zur Erhaltung der Achimer Windmühle. Die Mühlentechnik ist vorhanden. Wegen ihrer landschaftlich reizvollen Lage und des freien Blicks über die Wesermarsch ist die Mühle das Wahrzeichen Achims.


Bucak ve Achim Daverden yerli talebi üzerine Weser bir yel değirmeni inşa etmek bataklık sırtlarında İsveç taç Hans Christoph Graf Königsmarck, Vali, 1651 onayladı. 1692 "verheuerte" eski Mueller Hermann Meyer, 1710 için değirmen Count torunu, bu satın aldı. 1761 yılında iki katlı fırıldak bugünün 29 m yüksekliğinde Hollandalı galeri almak sazdan kule inşa edildi Mueller aile Weidenhöfer sahibi oldu. Aile 1936 yılına kadar değirmen sahibi ve kiralamıştır. 1865 marangoz John Schroeder, buhar için imtiyaz taşların iki set ile değirmen gördüm istedi. İmtiyaz o zahlen.1910 için İmparatorluk gişe 2 sikke vardı ayarlanabilir panjur ile kanatlarında yerine tuval oldu Mahlbefugnis uzatılması için, değirmenler sadece birine eziyet durum içerdiği izin, 1912 tetiklenen bir rüzgar Steertsteuerung bir gül dan. Daha sonra değirmen bir elektrik motoru ile donatıldı. 1965 ile değirmen üç av tüfeği, bir tahıl, bir Grützgang ve bir tekerlekli sandalye ile çalışıyordu. 1969 yılından bu yana, bu Korunması Achimer bir yel değirmeni için Derneği bakımında bir müze değirmen olarak duruyor. değirmen teknolojisi mevcuttur. Onun manzaralı konumu ve Weser bataklık üzerinden engelsiz görünümü nedeniyle fabrikanın dönüm noktası Achim olduğunu.

Kaynak: http://www.niedersaechsische-muehlenstrasse.de/index.php?id=201

Hiç yorum yok

Size Geri Dönebilmek için, Yorumu Yazdığınız Yerin Sonuna; Elektronik Posta Adresinizi, Adınızı ve Soyadınızı Eklemeyi Unutmayınız!